Hoofdkantoor

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe jobs bij GrandOptical per e-mail?

Controller

Ben je op zoek naar een zelfstandige functie op het gebied van Controlling, waarin je nog volop kunt groeien en een actieve bijdrage levert aan commerciële resultaten van GrandVision Benelux? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als onderdeel van GrandVision N.V. en met bijna 800 winkels van de formules Pearle Opticiens, Eye Wish Opticiens en GrandOptical is GrandVision Benelux de absolute marktleider op het gebied van optiek.

Onze cultuurwaarden DO DARE CARE vertegenwoordigen wie we zijn en waar we met elkaar voor staan. Heb jij ambitie en drive? Wij leren je graag beter kennen!

DO - BE PASSIONATE, WORK HARD AND MAKE IT HAPPEN!

Als Controller ben jij de business partner en eerste aanspreekpunt voor alle financiële beslissingen met betrekking tot GrandOptical. Je bent de sparingspartner voor marketing, Retail, Category management en HR en je bent hierbij vanuit Finance verantwoordelijk voor de hele P&L. Je bewaakt de realisatie van de strategische doelstellingen en samen met Retail en Marketing vertaal je deze naar concrete business cases. De rol van Controller is een groeifunctie in het commerciële en financiële hart van de organisatie. Dat betekent dat het tempo van de dagelijkse praktijk hoog ligt en de resultaten snel zichtbaar zijn. Al met al een rol met veel exposure en volop (internationale) doorgroeimogelijkheden.

Je maakt deel uit van een bevlogen controlling team met vakkundige collega’s, bestaande uit Business Controllers, Financial Controller en Junior Controllers. In deze functie rapporteer je aan de Manager Controlling.

De rol houdt ook regelmatige aanwezigheid in Soesterberg (Nederland) in waar het Benelux hoofdkantoor gevestigd is (2 dagen per week). Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • op dag, week en maand basis monitor en analyseer jij de ontwikkeling van GrandOptical resultaten;
 • opvolging van Marketing campagnes;
 • op basis van analyses kom jij tot concrete voorstellen ter verbetering van het resultaat en je weet een overtuigende rol te spelen in de realisatie hiervan;
 • proactief uitzoeken van mogelijkheden van marge en omzet verbeteringen voor GrandOptical;
 • maandafsluiting, analyse van resultaten en rapportages aan GrandVision N.V.;
 • opstellen van budgetten en vertalen naar winkel targets;
 • uitwerken en opstellen van incentives samen met Retail en HR;
 • “state of the art” management informatie en dashboarding opstellen;
 • diverse adhoc analyses inclusief initiëren van verbetertrajecten.

DARE – GUTS AND GLORY!

Om succesvol te kunnen zijn in deze rol beschikt je over:

 • een afgeronde Bachelor of Master opleiding, bij voorkeur richting Bedrijfseconomie.
 • je hebt minimaal 4 jaar werkervaring, waarvan 2 jaar als Controller. Heb je ervaring bij een Retail organisatie? Dan is dat een plus!
 • Je beschikt over sterke analytische en communicatieve vaardigheden.
 • Je kunt goed plannen en organiseren, bent proactief en pragmatisch en beschikt over een commerciële en resultaatgerichte instelling.
 • Je hebt uitgebreide en aantoonbare kennis van Excel. Kennis van SAP BI en BO is een plus.
 • Daarnaast beschik je over een goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en Franse taal in woord en geschrift.

CARE - TOGETHER WE CREATE THE BEST EMPLOYEE AND CUSTOMER EXPERIENCE!

Wij bieden jou graag de kans om in een dynamische, succesvolle en groeiende retail organisatie je ambities waar te maken in een uitdagende en verantwoordelijke functie met impact op de organisatie. Je komt te werken in een prettige werkomgeving met informele bedrijfscultuur en gedreven, getalenteerde en enthousiaste collega's.

Wij helpen jou om de beste in je vak te worden en om je ambities waar te maken. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk salarispakket aangevuld met bedrijfswagen, smartphone e.a. extralegale voordelen.

Zie jij jezelf al werken bij GrandVision Benelux? Geweldig - Wij leren je graag beter kennen en ontvangen graag je CV en motivatie